Integreret Talent Management
af TMA Methoden

Se videoen

TMA-metoden

Forklaret

TMA-metoden forbinder organisationer med medarbejdere, og medarbejdere til organisationer. TMA arbejder med to domæner: Organisationens; herunder værdier, strategi, vision, mål osv., også kaldet Kompetence Management. Og medarbejderens domæne; herunder talenter, motivation, kognitive evner, værdier og normer, færdigheder, erfaring og kompetencer, også kaldet Talent Management.

Kompetencer er talent, motivation, færdigheder og evner udtrykt som observerbar adfærd, der bidrager til individuel og organisatorisk præstation. Kompetence Management tilhører derfor det organisatoriske domæne, og gør det muligt for arbejdsgivere at skabe klare og præcise forventninger til specifikke roller, der kan bruges i rekruttering, udvælgelse, præstation, udvikling, evaluering og aflønning.

Enkeltpersoner tilegner sig naturlige talenter, motivation og styrker gennem deres eget liv og erfaring. Disse kommer til udtryk i deres egen foretrukne adfærd, som er mulig at observere og styre. Talent Management tilhører derfor det individuelle domæne.

Talent er de naturlige styrker, som en person bruger for at få det, som han eller hun ubevidst ønsker. TMA identificerer talent i 6 dimensioner:
• Følelsesmæssig balance
• Motiver
• Social talent
• Talent for indflydelse
• Ledelse
• Organisatorisk talent
undraw_conceptual_idea_xw7k.svg

NĂĄr magien sker.

Hvordan kan en medarbejder tilføre værdi til en organisation, og hvor?

Der opstår synergi og strømligning, når medarbejderens foretrukne adfærd imødekommer den forventede adfærd. Strømligning af en organisation består derfor ikke bare at matche den rigtige person til den korrekte rolle med hensyn til deres talenter / færdigheder / evner. Den sørger også for, at der er fælles værdier til stede for at der kan etableres et langstrakt og udviklende samarbejde med en positiv arbejdskultur.

TMA tror på, at hvis en person ikke har de samme værdier som organisationen, kan der ikke opnås et godt match i det lange løb. Selvom en person kan have et specifikt talent, er der ringe chance for udvikling, hvis ikke den nødvendige motivation og drive er til stede.

En kompetence (adfærd) består af drive og motivation, der er forbundet med talent. Adfærd kan læres og udvikles, men der skal være motivation til at gøre det.

Desuden mener TMA, at hver medarbejder skal have lov til og opmuntres til at arbejde ud fra deres styrker. Ved at gøre det, giver arbejdsgivere medarbejderen mulighed for at blomstre, hvilket vil have direkte og positiv effekt på væksten i organisationen som helhed.

Kompetences Management kan ikke eksistere uden Talent Management, og Talent Management kan ikke eksistere uden Kompetences Management.

SĂĄdan bliver du kunde

TMA-metoden kombinerer talenter og kompetencer, hvilket øger både performance og ROI.
Learn more

SĂĄdan bliver du TMA-partner

TMA Nordic arbejder udelukkende med partnere for at implementere TMA-metoden i Norden.
Learn more

SĂĄdan bliver du TMA-ekspert

Mange konsulenter og personlige coaches bruger TMA-metoden til at starte meningsfulde samtaler.
Learn more

Book et opkald i dag

Find ud af, hvilken rolle der passer dig bedst, og fĂĄ en gratis demo af vores vurderinger.

undraw_choice_9385.svg

Bliv kunde

Opret klare og præcise forventninger til specifikke roller ved hjælp af TMAs omfattende kompetencebibliotek og med hjælp og input fra en række forskellige interessenter, herunder medarbejdere, ledere, HR mm.

Onboarding

Etablér et stærk fundament for dialogen om talenter for at forbedre performance fra start.

undraw_deliveries_131a (1).svg
undraw_design_inspiration_fmjm.svg

Sæt det rigtige team

Få de rigtige medarbejdere til at arbejde sammen i forhold til deres individuelle læringsstile for at øge udbyttet af peer-to-peer-læring, og for at styrke en positiv arbejdskultur. Ved at bruge TMA til at sammensætte dine teams, sikrer du inklusion af alle teammedlemmer og det mest effektive udbytte af talenter.

Performance

Udnyt og udvikl talenter, og undgå samtidig faldgruber ved hjælp af TMAs unikke performance matrix, der tydeligt identificerer de områder, der skal udvikles i forhold til både talenter og kompetencer.

undraw_in_thought_gjsf.svg
undraw_moving_forward_lhhd.svg

Udvikling

Sæt de rigtige udviklingsmål, der tilpasser medarbejderens behov til organisationens. Fortsæt med at bruge de talenter, der findes, og skab et miljø, hvor nyerhvervede færdigheder kan bruges effektivt.

Succession

Ved brug af psykometrisk analyse sammen med talentanalyse, kan dine medarbejdere placeres i den rigtige rolle i forhold til talent, motivation, ambition og mĂĄl.

undraw_multitasking_hqg3.svg
undraw_happy_feeling_slmw.svg

... eller Outplacement

Fremstå som en rummelig og fair arbejdsgiver ved at støtte transformation ud af din organisation. Hver enkelt person har sine egne drømme og mål. Hvert individ har sine egne drømme og mål. Bibehold en organisation fyldt med drevne og motiverede personer ved at fastholde medarbejdere, der ønsker at fortsætte deres vækst i din organisation. Eller øg beskæftigelsesegnetheden for dem, der ikke gør det.

"Folk præsterer bedre og er mere involverede, når de arbejder i forlængelse af deres naturlige talenter!"

Lær mere om TMA-metoden på vores internationale hjemmeside

Book et opkald i dag

Find ud af, hvilken rolle der passer dig bedst, og fĂĄ en gratis demo af vores vurderinger.

Anvend TMA-metoden pĂĄ flere forskellige mĂĄder

Vi implementerer TMA-metoden i organisationer med vores partnere.

Kunde

TMA-metoden kombinerer talenter og kompetencer, hvilket øger performance.

 • Integreret talent management
 • For enkeltpersoner, teams og organisationer
 • Personlig portal
 • Løbende support og konsultation
 • Learn more
FĂĄ et citat

Partner

Få licens til at implementere TMA-metoden som konsulent, og hjælp organisationer med at bruge Integreret Talent Management.

 • Partnerprogram med stort afkast
 • Ledelseskonsulent
 • Forretningsudvikling
 • Personlig portal
 • Learn more
Kom igang

Expert

Bliv en del af vores voksende gruppe af trænere og undervisere, der bringer humaniteten tilbage på arbejdspladsen.

 • TMA-certificering
 • Ekspertprogram med stort afkast
 • Værktøjer til forbedrede træningssessioner
 • Learn more
Kontakt os
Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. For at finde ud af mere, bedes du at læse Privacy Statement af TMA Nordic.